Blog & tips

Blogs:

-Omdenken met hoofdletter O-

Heb ik uitstelgedrag of ben ik héél goed in genieten van het moment?

2 maanden geleden heb ik het schrijven van de laatste blogs voor de site in mijn agenda gezet: donderdag 3 mei 9 uur exact. Lekker S.M.A.R.T.! Smart, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Ik heb de ideale voorwaarden gecreëerd, ik ben alleen, heb uitzicht op zee, wifi en koffie naast me. Als ik de deur van het balkon dichtlaat kan ik de zee niet ruiken, de wind niet horen.

Niks staat een goede start in de weg om te beginnen. Of toch wel? Een ander stemmetje in mij wordt wakker en zegt: schitterend weer vandaag, eindelijk na 4 dagen miezerig en koud. Ga toch even genieten van ‘t weer en de zee en het strand. Wie gaat er nu binnen zitten? Je hebt nog 2 dagen voordat je naar huis gaat. Mijn twijfel slaat toe. Ik kom niet verder dan een mail beantwoorden, zoek de zonnebrand en ga het strand op.

Onverwachts heb ik een prachtig gesprek met Frans, over “de laatste wens” die hij vervult met zijn strandtaxi om nog een keer met je voeten in het zeewater te staan. Wat ben ik blij dat ik naar ’t strand ben gegaan.

Ik heb genoten van het gesprek met Frans en maak een harde afspraak dat ik de site klaar heb voordat ik zondag vertrek. En hier het resultaat. Met nog wat hulp van mijn collega’s zijn ze echt klaar en staan ze op tijd op de site. Mhmmm.

Oefening

Keuzes maken

Binnenkort online

Oefening

Lesje van de ganzen; meer halen uit een team

Download de oefening:

Oefening Touch Nature_lesje van de ganzen_haal meer uit je team.pdf

Oefening

Ontdekken sterke eigenschappen

Download de oefening:

//in02.hostcontrol.com/resources/027d9f54a0590e/2f3fa94b8d/file-object/Oefening Touch Nature_ontdekken sterke eigenschappen.pdf

Oefening Touch Nature_ontdekken sterke eigenschappen.pdf

Tips. To go!

vrijdag 11 januari & zaterdag 26 januari 2019:

Goede voornemens: de eerste stap.

Maak een afspraak voor een wandeling en maak de eerste stap.

Wetenschappelijk onderzoek

Er wordt al langere tijd onderzoek gedaan naar de effecten van coachen met natuur op gezondheid en vitaliteit. Zo is er een verband tussen coachen in de natuur en een gunstige invloed op depressies, het behouden van focus, en een gevoel van welzijn, reeds aangetoond. Een instituut dat deze onderzoeken uitvoert in Nederland is de universiteit Wageningen en universiteit Groningen.

Agnes van den Berg, omgevingspsycholoog en bijzonder hoogleraar Beleving en waardering van natuur en landschap RUG, stelt:

'Zelfs een korte blik op groen vanuit je raam kan al een positieve invloed hebben op je stemming.'

Boeken

Hartvaardigheden: Maarten Stoffers

Spirit in je werk: Yoke de Wilde

En nu, naar buiten: Jettie van den Houdt en Vivian Siebering

Sta op en wandel dagboek: Susanne Groeneveld

Wonen in de het huis van de liefde: Anselm Grun

Een vleugje wijsheid: Erich &le Kaniokwo

De zin van het bestaan: Viktor Frankl

De kunst en wetenschap van het bosbaden: Shinrin -Yoku

Ik ben o.k., jij ben o.k.: Thomas Harris

Ja-maar, wat als alles lukt?: Berhold Gunster

Inspiratie om zelf buiten naar binnen te gaan.